Låna trots betalningsanmärkningar – få en andra chans

Vår ekonomiska värld är ofta ganska rigid och oböjlig. Möjligheten att då kunna låna trots betalningsanmärkningar är därför en viktig livlina för många privatpersoner. Denna typ av lån erbjuder nämligen denna grupp individer en andra chans. Därför uppskattas den mycket av dem som har stött på finansiella hinder i sitt förflutna men nu är redo att vända blad.

Denna typ av anmärkningar är ofta resultatet av oförutsedda omständigheter

Vem som helst kan få denna typ av anmärkningar. Ofta sker det som en konsekvens av oförutsedda omständigheter. Anmärkningarna kan ligga kvar i upp till tre år, vilket påverkar möjligheterna att få lån och krediter under denna tid. Det är emellertid viktigt att skilja mellan betalningsanmärkningar och aktiva skulder hos Kronofogden. De senare kan göra situationen betydligt mer komplex.

Om du vill ansöka om att få låna trots betalningsanmärkningar behöver du ha ett lite annorlunda tillvägagångssätt. Traditionella banker och kreditinstitut tenderar nämligen att avvisa sådana ansökningar. Men det finns alternativ där ute som fokuserar på din nuvarande ekonomiska situation istället för på din historik. Dessa nischbanker utvärderar din förmåga att betala tillbaka lånet som läget är nu. Därmed är det möjligt för dig att få tillgång till de pengar som du är i behov av att få låna.

Så gör du för att få låna trots betalningsanmärkningar

Processen för att få låna trots betalningsanmärkningar ser vanligtvis ut så här:

  1. Ansökan. Det hela börjar med att du väljer önskat lånebelopp och fyller i de personuppgifter som efterfrågas.
  2. Kreditprövning. Istället för traditionella kreditupplysningsföretag som UC används alternativ sådana. Dessa källor gör det möjligt för långivaren att bedöma din betalningsförmåga.
  3. Godkännande. Efter en snabb behandling av din ansökan får du ett besked och en plan för återbetalning av lånet.
  4. Utbetalning. Vid godkänd ansökan överförs pengarna till ditt bankkonto.

Viktigt att vara en ansvarstagande låntagare

Det är viktigt att komma ihåg att du inte bör se dessa lån som en enkel lösning på dina problem. Istället är det viktigt att du är en ansvarsfull och ansvarstagande låntagare. Du bör till exempel vara säker på att du kan hantera återbetalningen av lånet utan att försätta dig själv i en svårare ekonomisk sits.