Cashback kort ger dig pengar tillbaka på dina köp

Ett så kallat resekort kan vara utmärkt om du vill samla poäng, mil eller liknande att lösa in. Men ibland vill du bara få lite pengar tillbaka på dina köp. Detta är lätt att förstå och det finns faktiskt cashback kort som ger dig just detta. Istället för bonuspoäng får du kronor och ören tillbaka. Läs vidare så ska vi berätta mer om detta fenomen!

Så hittar du rätt cashback kort för dig

Det finns många utmärkt cashback kort att välja mellan på dagens marknad. Vilket kort som är det rätta för just dig beror dock på dina vanor när det kommer till att spendera pengar. Innan du bestämmer dig för att skaffa ett visst kort bör du därför fundera över dina vanor. Kika gärna på din budget eller ditt bankkonto och ta reda på vart dina pengar oftast går. Väljer sedan det kort som bäst motsvarar ditt behov utifrån ditt sätt att spendera!

Faktorer att ta hänsyn till när du väljer mellan olika kort

Ovan har vi berättat rent allmänt hur du gör för att välja rätt cashback kort. Nu tänker vi dock beröra detta ämne lite mer i detalj. För när du väljer mellan olika kort är det viktigt att du ställer dig själv vissa frågor. Detta för att ta reda på vilket kort som bäst motsvarar ditt behov och din livsstil. Genom att göra detta kan du hitta rätt kort för dig och få ut så mycket som möjligt för kortet!

Det viktiga är nämligen inte vilket kort som ger dig allra mest cashback, även om detta är en faktor att väga in i beslutet. Du bör istället framför allt jämföra de olika korten utifrån andra faktorer. Dessa är bland andra:

  • Avgifterna Betalar du en årsavgift? Hur ser avgiftsstrukturen ut i övrigt?
  • Ränta Hur mycket ränta betalar du per år på ditt kreditkort?
  • Inlösen Kan du använda de pengar som du får tillbaka precis hur du än önskar? Vissa kort är lite mer begränsande än andra på detta område.

Fundera gärna över dessa faktorer och ditt eget shoppingmönster så kommer du hitta rätt kort för just dig!

Lämna en kommentar