Hur mycket tar mäklare i arvode i Stockholm?

Oavsett om du har tänkt köpa eller sälja en bostad är det mycket pengar som står på spel. Med en sådan betydande summa på brädet är det viktigt att inte begå kostsamma misstag. Sådana kan nämligen kosta dig tiotusentals kronor och mycket huvudvärk. Därför väljer majoriteten av alla säljare att samarbeta med en fastighetsmäklare. Men hur mycket tar mäklare i arvode i Stockholm i genomsnitt?

Är fastighetsmäklaren värd sitt arvode?

Detta är såklart en viktig fråga som du bör ställa dig. Du bör vara medveten om exakt hur mycket fastighetsmäklaren kostar. Men en än viktigare fråga att besvara är huruvida samarbetet är värt sitt pris. Du kanske funderar över hur mycket pengar du eventuellt skulle kunna svara på att inte anlita någon fastighetsmäklare överhuvudtaget.

Det är fullt förståeligt att du vill försöka spara lite pengar när du befinner dig på säljsidan av fastighetsaffären. Men du kommer förmodligen bli både förvånad och besviken när du inser hur lite du faktiskt kan spara på att avstå från att samarbeta med en erfaren fastighetsmäklare. Därför kan vi lika gärna redan nu slå fast att du gör bäst i att anlita en mäklare.

Så hur mycket tar mäklare i arvode i Stockholm egentligen?

Hur mycket tar mäklare i arvode i Stockholm då? Ja, procentuellt sett ligger arvodet på i genomsnitt 1 till 2 procent av köpeskillingen. Detta ger ett genomsnittligt arvode på cirka 80 000 kr till 90 000 kr. Det finns dock flera faktorer som kan påverka vilket arvode just din fastighetsmäklare vill ha i ersättning för sitt arbete.

Till exempel bör du ha i åtanke att:

  • Detta är antingen högre än ett genomsnittligt mäklararvode i Malmö. Där ligger snittet på cirka 2,3 procent för en villa, 2,5 procent för ett radhus eller parhus samt 2,9 procent för en bostadsrätt.
  • De mäklare som säljer mest i Stockholm vill förmodligen ha ett lite högre arvode. Dessa erfarna yrkesmän och kvinnor är trots allt riktiga proffs på bostadsaffärer och betingar därför ett lite högre pris.
  • Det generellt sett är en bra affär att samarbeta med en skicklig fastighetsmäklare.

Lämna en kommentar