Sälja bostad via fastighetsmäklare i Ängelholm? Innan försäljning…

Om man planerar att sälja en bostad via fastighetsmäklare i Ängelholm finns några sätt att förbereda sig på. En viktig del är såklart att fundera på vilken mäklare man ska anlita och en annan att förbereda bostaden inför den stundande försäljningen. Lägger man lite extra krut på det sistnämnda kan man till och med få mer betalt, även om det såklart inte är någon garanti.

Se över utbud av fastighetsmäklare i Ängelholm

Steg ett innan man kan anlita en fastighetsmäklare i Ängelholm är givetvis att hitta en. Att hitta en är förvisso inte svårt – men det kan vara svårare att hitta rätt. Man kan börja med att se på hur utbudet i Ängelholm ser ut – för att sedan välja ut några av dom som man sedan kan jämföra mot varandra.

Här kan man gå både på personkemi, kunskaper och erfarenheter, omdömen och hur mycket mäklaren tar i provision. Fundera på vad som känns viktigast och utgå sedan från det.

Förbereda bostaden för försäljning

Det finns viss statistik på att stylade lägenheter säljer snabbare, och i vissa fall till ett högre pris, än dom som inte är det. Gillar man tanken på att visa upp sitt hem från sin bästa sida kan det alltså vara en idé att styla den redan innan man anlitar en fastighetsmäklare i Ängelholm. Det kan man såklart göra även efter att man anlitat en mäklare men vill man ha en snabb process kan det vara smart att göra det i förväg.

Ett tips är att kolla i andra bostadsannonser efter inspiration. Det går även att söka styling tips på nätet och några återkommande tips brukar vara:

  • Plocka bort eller skala ner det personliga – så som foton. Sätt hellre upp något mer neutralt.
  • Visa rummens användningsområden – hur används bostadens rum? Köket är ett bra exempel – duka bordet fint för att visa att här kan man ha trevliga middagsbjudningar. En skärbräda och lite grönt på köksbänken visar att här är det inbjudande att laga mat och så vidare.
  • Städa och rensa – det viktigaste är trots allt att bostaden känns inbjudande, ren och fräsch. Plocka bort saker som saknar en egen plats för att få en mer avskalad känsla och se till att göra en ordentlig storstädning – åtminstone inför eventuella visningar. Oavsett om man väljer en ny, erfaren, ung eller gammal fastighetsmäklare i är det sannolikt att denne kommer föreslå detta.

Lämna en kommentar