Se aktuellt guldpris hos butiker i Malmö

Via hemsidor till guldbutiker i Malmö går det att se aktuellt guldpris. Men för dig som inte vet vikt och karat behöver ändå en värdering ske.

Aktuellt guldpris i Malmö

Flera av de större butikerna visar guldpris i Malmö på sina hemsidor. Detta exempelvis för:

  • 23 K
  • 22 K (så kallat investeringsguld)
  • 18 K
  • Tandguld

Det är därmed mycket enkelt att gå in på hemsidan och se aktuellt guldpris och därefter jämföra mot andra butiker i Malmö. För den som enbart ska sälja ett par gram kanske inte en skillnad på någon krona gör så stor skillnad men vid lite större mängd kan det vara värt att jämföra. Samtidigt är det inte alltid man vet om det är 23 K eller 18 K vilket kan göra det svårt att kontrollera aktuellt värde.

Få värdering gratis

På hemsidorna anges aktuellt guldpris men för att få ett exakt pris på det guld som önskas säljas behöver det värderas av kunnig personal. Detta sker genom att det tas med till butiken och en gratis värdering sker. Den som inte känner sig helt nöjd kan gå till flera butiker och få värdering men sannolikt kommer de erbjuda närliggande summa.

Det är även möjligt att få gratis värdering av E-butiker. Även dessa har ofta aktuellt guldpris på sin hemsida. Via hemsidan kan en gratis värdepåse beställas. Den skickas sedan in via REK utan någon kostnad. Företaget värderar och anger vad de är beredda att betala. Kunden kan i detta fall välja att sälja eller be att paketet ska återsändas. Däremot kan kunden behöva betala returfrakten om inte försäljningen blir av.

Köpa med prisgaranti

Det finns butiker som erbjuder prisgaranti. Denna garanti kan se ut på lite olika sätt men innebär i korthet att butiken lovar att erbjuda högst pris inom Malmö vid försäljning av guld, silver och eventuellt andra ädelmetaller. Det kan exempelvis vara utformat på följande sätt:

  • Bevisa annat pris – Det räcker inte med att säga att en konkurrent har bättre guldpris. Det behöver även kunna bevisas med exempelvis hemsida eller foto från butik.
  • Ej kampanj – Prisgarantin gäller inte om ett bättre pris ges tack vare kampanjer eller liknande. Det ska tydlig vara ett pris som gäller för samtliga kunder och inte enbart för vissa.

Lämna en kommentar